Warren Buffett hinter til at denne aksjen er en god investering nå

investere bedre Apr 07, 2022

En av metodene du finner i gratiskurset på bloggen er å lære av hva andre gode investorer investerer i. Hvis du har funnet en investor som har tjent 10-20% årlig over lang tid ved å plukke aksjer år for år, hadde du ikke vært interessert i å vite hvilken aksje han kjøper nå?

Det er faktisk mulig til en viss grad, for de store investorene og selskapene deres må dele offentlig hva de eier, hvilke aksjer altså, og hvor mange. Og dermed kan du finne ut av hva de har kjøpt siden sist.

For eksempel har Buffett og co kjøpt en stor eierpost i det amerikanske selskapet HP Inc nettopp. De som selger laptoper, printere, m.m.

Når du ser på tallene til selskapet, og om det er et selskap du kan være i stand til å forstå, kanskje kan det være fornuftig å undersøke om det kan være en god investering på egenhånd?

Jeg kan fortelle litt om hva jeg mener, etter å ha lest regnskapene, og jeg kjenner selskapet nokså godt. For de ekstra interesserte legger jeg nok en analyse ut om selskapet på innsiden på bloggen, som du får tilgang til som abonnent.

HP Inc er et markedsledende selskap. Det må ha gjort noe riktig og en god jobb for å ha kommet i den posisjonen. Det har en sterk merkevare som mange kunder forbinder med kvalitet til en fornuftig pris. De har over lengre tid vist at forretningsmodellen deres ikke krever egenkapital i driften for å holde seg gående. Kapitalavkastningen er sterk, på rundt 10% av totalkapitalen. Gjeldsrentene per år er relativt lave. De betaler ca 4% på gjelden, og totalt år for år utgjør rentebetalingene ca $250m i forhold til et resultat i driften på over $6500m. De kan betale ned gjelden innen 1-2 år, hvis inntjeningen holdes seg like god i 2021. I tillegg til å ha god vekst på omsetning og resultat, gjør selskapet noe jeg liker, og det er å kjøpe tilbake aksjer, og det gjør de veldig aggressivt. Jeg liker at de gjør det en del nå, for prisen på egne aksjer virker lav, spør du meg.
Om du skulle kjøpt hele selskapet, og overtatt gjelden, ville du måtte punge ut ca $41B. I 2021 tjente selskapet i overkant av $6B. Om HP Inc skulle klare å holde inntjeningen oppe, og fortsette å øke den i forhold til hver utestående aksje, vil du kunne kjøpe andeler i markedet nå med en inngangsavkastning på ca 15%. Og kanskje øker den år for år, om aksjene holder seg på en lav kurs. For da kan ledelsen kjøpe tilbake flere aksjer, og dermed får du mer inntjening per aksje du har. Det virker som et spennende case. Spør du meg, har vi å gjøre med et kvalitetsselskap der aksjene virker lavt priset, og der du får god yield fra starten av pluss potensiell vekst. Og Buffett og co virker å være enige, som har kjøpt andeler selv til ca samme pris som du finner i markedet nå. Jeg eier aksjer i selskapet i skrivende stund.

Om du ønsker å finne tallene på egenhånd, anbefaler jeg TIKR-terminalen: tikr.com/eivind (affiliate). Prøv gjerne plus eller proversjonen, som jeg bruker, så får du tilgang til omtrent all finansiell info som du trenger på en oversiktlig måte.

 

Gratis e-bok: Hvordan tjene penger i kvalitetsselskaper

En innføring i hvordan du kan investere bedre på børsen som en kvalitetsinvestor, tenke mer som en langsiktig investor, og unngå spekulering.

De viktigste ideene jeg tok i bruk da jeg begynte å slå børsen i 2016.

Ja takk!

Affiliated links

Get paid for your knowledge online

Eivind recommends Kajabi for creating your own website, where you can write your blog, host a podcast, create communities, memberships and online courses ++. Use Eivind's link to get a 30 days free trial now!

Try Eivind's preferred stock market terminal 

TIKR's pro version gives you rich access to financial information of the stock market worldwide. 

In this terminal you can apply the same methods as Eivind is using in the blog articles and videos. Even for small markets like the Norwegian one!

Eivind can really recommend the pro version, because you get access to the same information as the pro investors get at a fraction of the price.

Try the TIKR terminal for free

More research from the blog

Polaris Media aksjeanalyse, fortsatt undervurdert?

Dec 15, 2023

Aksjeanalyse av Pareto Bank 2023 (kvantitativ)

Dec 03, 2023

Hvilket påslag tar dagligvarekjedene vs Costco?

Nov 09, 2023

Hva er den tryggeste og beste aksjen? Berkshire Hathaway.

Sep 25, 2023

Enkel aksjeanalyse av Costco

Sep 12, 2023

Aksjeanalyse av Berkshire Hathaway - look-through earnings

Aug 21, 2023

More articles on the blog page