Slik gikk år 2021 - bloggen og porteføljeoppdatering

investing education Dec 31, 2021

Tusen takk til alle som har vært inne og lest jevnlig på bloggen og fulgt oss på Twitter i år!

Det har vært veldig hyggelig å se vekst i antall lesere, og at de siste månedene har vært all time high! Her er litt innsikt i antall sidevisninger på nettsiden siden oktober, for de som er interessert.

År 2021 har vært et temmelig aktivt år på bloggen, med 34 nye artikler. I stedet for å skrive på engelsk, som jeg gjorde mye i starten, fokuserer jeg nå på å lage det bedre for de norske leserne, som det har vært aller mest av.

I løpet av året lanserte jeg også noen produkter på nettsiden; Nå har du mulighet til å melde deg på et program der du lærer å plukke vinneraksjer og bli en bedre investor og aksjeplukker. I det programmet og pakken får du alt inkludert av det jeg produserer på innsiden. Jeg lærer bort det jeg kan om hvordan du kan slå børsen. Om du ønsker en lettere versjon, kan du lese selskapsanalyser og få ideer fra et voksende utvalg av over snittet lønnsomme selskap som jeg tror sitter på konkurransefordeler - aksjer som gjør deg rikere over tid om du sitter med aksjene langsiktig og kjøper de når prisen er rimelig. Landingssiden for watchlisten (selskapsanalysene) et p.t. på engelsk, men blir oversatt til norsk snart. Innsiden er på norsk #reklamelenker.

I tillegg til egne produkt, fikk vi til et samarbeid med www.borsdata.se (#reklamelenke), der vi får mulighet til å bruke terminalen deres, mot at vi reklamerer for dem. Vår første lille sponsoravtale på plass! Det er en informativ terminal du kan bruke for å finne investeringsmuligheter og filtrere på tall du synes er viktige for dine selskap.

Det har vært veldig hyggelig å få generert de første inntektene på nettsiden. Kunne du tenke deg å lage noe lignende, skrive og selge kunnskap online? Det har vært mulig for meg ved hjelp av plattformleverandøren Kajabi (affiliatelink). Den kan jeg sterkt anbefale dersom du ønsker å sette i gang med blogging og salg av innhold online, dersom du ønsker å ha alt på ett sted. Kundeservicen der er svært god, og den er live også! Den koster en del, men når du ser på alt du får inkludert, og gjør noe som du kan tjene penger på, tror jeg det er løsningen der ute som er markedsledende. Hvis du bruker affiliatelinken over, får du 30 dager gratis, i stedet for 14 dager normalt sett. Da får du prøvd det ut. Hvis du velger å bli kunde via linken, send meg en melding på mail ([email protected]), så vil jeg gi deg tilgang til et av produktene mine i belønning.

Det har vært svært hyggelig å lage noe som folk setter pris på, og jeg håper jeg kan lære enda flere å bli bedre på børsen og være mer selvstendige investorer i 2022!

Nå som året er nesten omme, er det på sin plass å dele hvordan det har gått med min egen utvikling på børsen. Jeg er glad for å dele at totalavkastningen ble omtrent 36% i år. Verdistigning og utbytter, og alt. Det har blitt oppnådd uten belåning av betydning (et par prosentpoeng har av og til blitt brukt, men det ble betalt ned etter 1-2 måneder).

Som dere ser, er det en del svingninger i utviklingen. Slik er det å ha aksjer. Porteføljen er diversifisert nok, etter min mening, men det er samtidig temmelig fokusert. Jeg måtte tåle å se en ca 50% nedgang i en av de største aksjene mine i løpet av året. Da kjøpte jeg mer, siden jeg kan selskapet godt, og anså de dårlige nyhetene som noe som ikke ville ha så negativ effekt på salg og resultat som markedet fryktet.

Volatilitet er noe mange frykter, spesielt akademikerne som fant opp The Efficient Market Theory. Men volatilitet er det som gir en investor med teft muligheten til å plukke aksjer når de blir priset for billig. Kvalitetsselskaper er som regel dyre, men av og til kan selv de falle brått. Ofte er det kortvarig, og da er det nyttig å følge med.

Om du ønsker å følge med på hvilke handler jeg gjør selv, og hvilke priser jeg handler til, er det en del av produktet (se lenke om medlemskap). Oppdateringene kommer månedlig enn så lenge. Mulig jeg kan legge til en annonsering nokså direkte ved kjøp og salg senere.

Buffett har sagt at han foretrekker en turbulent utvikling opp til 15% over en periode, enn å ha en stabil og jevn avkastning på 12%. Ser dere poenget?

Turbulensen på børsen er det som gir muligheter.

Markedet kan godt falle en god del neste år. Det er gjerne typisk etter noen år som har vært så gode som vi har hatt nå. Kanskje har en ikke så mye cash i porteføljen nå. Men de fleste av oss sparer litt og litt hver måned, som de kan legge til, om markedet skulle være billigere plutselig de neste par tre årene.

Tenk, er ikke du også en av de som har det meste av sparingen til porteføljen foran deg i tid? Da er det jo flott om aksjemarkedet holder seg i ro en stund, eller faller for den del, slik at vi kan plukke opp aksjer i favorittselskapene på billigsalg. Da har pengene vi sparer i fremtiden mer verdi!

Med det sagt, ha et godt nytt år, alle sammen! Ønsker dere all suksess og utvikling som investorer og aksjeplukkere!

 

Gratis e-bok: Hvordan tjene penger i kvalitetsselskaper

En innføring i hvordan du kan investere bedre på børsen som en kvalitetsinvestor, tenke mer som en langsiktig investor, og unngå spekulering.

De viktigste ideene jeg tok i bruk da jeg begynte å slå børsen i 2016.

Ja takk!

Affiliated links

Get paid for your knowledge online

Eivind recommends Kajabi for creating your own website, where you can write your blog, host a podcast, create communities, memberships and online courses ++. Use Eivind's link to get a 30 days free trial now!

Try Eivind's preferred stock market terminal 

TIKR's pro version gives you rich access to financial information of the stock market worldwide. 

In this terminal you can apply the same methods as Eivind is using in the blog articles and videos. Even for small markets like the Norwegian one!

Eivind can really recommend the pro version, because you get access to the same information as the pro investors get at a fraction of the price.

Try the TIKR terminal for free

More research from the blog

Polaris Media aksjeanalyse, fortsatt undervurdert?

Dec 15, 2023

Aksjeanalyse av Pareto Bank 2023 (kvantitativ)

Dec 03, 2023

Hvilket påslag tar dagligvarekjedene vs Costco?

Nov 09, 2023

Hva er den tryggeste og beste aksjen? Berkshire Hathaway.

Sep 25, 2023

Enkel aksjeanalyse av Costco

Sep 12, 2023

Aksjeanalyse av Berkshire Hathaway - look-through earnings

Aug 21, 2023

More articles on the blog page