Regel nummer én

investere bedre Apr 04, 2022

Hvis aksjeinvestering skal gå i lengden må du ikke bare fokusere på hvordan du kan få mest mulig aksjegevinst gang for gang, men hvordan du kan unngå tap. Hvordan unngå permanent tap av kapital.

Når vi spekulerer i alt for dyre aksjer, og med det mener jeg overprisede aksjer, og de i tillegg representerer eierskap i firma som ikke engang er spesielt lønnsomme, kan aksjekursen fort snu. De største tapene for en investor er typisk handel og spekulering i aksjer i ulønnsomme selskap i et bullmarked. Når bullmarkedet stopper, kan investorene fort rømme og presse prisen på aksjene ned.

Det kan skje for de ekstra gode selskapene også. Vi kan ikke beskytte oss mot store svingninger bare med å holde en gruppe aksjer, selv i kvalitetsselskap.

Forskjellen er at når du eier dårlige selskap, selskap som ikke øker fundamental verdi over tid, kan et aksjekursfall faktisk føre til permanent tap av kapital.

Ideen er, på den andre siden, at om aksjene du eier er i en gruppe fantastiske selskap, som er lønnsomme, og som øker verdien år etter år ved å øke inntjeningen til eierne, da er oddsen mye bedre for at markedsnedturen er av forbigående art. Etterhvert vil markedet prise de gode selskapene til det verdien er omtrent, som typisk bare øker og øker for de beste selskapene.

Vil du lære mer om hva som kjennetegner et kvalitetsselskap, eller et fantastisk selskap? Hvordan kjøpe en gruppe av de når de er priset billig nok? Og i bunn og grunn ikke påføre deg permanente tap. Det er temaet på nettsiden min og bloggen.

Sett deg litt inn i verdsettelse og hvordan du kan øke oddsen din på børsen her:

https://www.eivindkallevik.no/blog/en-innforing-i-verdsettelse

Gratis e-bok: Hvordan tjene penger i kvalitetsselskaper

En innføring i hvordan du kan investere bedre på børsen som en kvalitetsinvestor, tenke mer som en langsiktig investor, og unngå spekulering.

De viktigste ideene jeg tok i bruk da jeg begynte å slå børsen i 2016.

Ja takk!

Affiliated links

Get paid for your knowledge online

Eivind recommends Kajabi for creating your own website, where you can write your blog, host a podcast, create communities, memberships and online courses ++. Use Eivind's link to get a 30 days free trial now!

Try Eivind's preferred stock market terminal 

TIKR's pro version gives you rich access to financial information of the stock market worldwide. 

In this terminal you can apply the same methods as Eivind is using in the blog articles and videos. Even for small markets like the Norwegian one!

Eivind can really recommend the pro version, because you get access to the same information as the pro investors get at a fraction of the price.

Try the TIKR terminal for free

More research from the blog

Polaris Media aksjeanalyse, fortsatt undervurdert?

Dec 15, 2023

Aksjeanalyse av Pareto Bank 2023 (kvantitativ)

Dec 03, 2023

Hvilket påslag tar dagligvarekjedene vs Costco?

Nov 09, 2023

Hva er den tryggeste og beste aksjen? Berkshire Hathaway.

Sep 25, 2023

Enkel aksjeanalyse av Costco

Sep 12, 2023

Aksjeanalyse av Berkshire Hathaway - look-through earnings

Aug 21, 2023

More articles on the blog page