Hva skjer? Overreagerer markedet på Facebook-aksjen (Meta)?

aksjenyheter Feb 03, 2022
Spennende bevegelser i FB-aksjen (Meta) i det siste. Aksjen er ned 25% på én dag. Grunnen er antagelig at markedet ikke liker at antall aktive brukere gikk litt ned i stedet for videre opp. Min mening er at markedet overreagerer kraftig.
 
 
De sier at antall aktive brukere har blitt redusert for første gang.
 
Men hva sier tallene egentlig? Mark Zuckerberg rapporterte at nedgangen av antall brukere siste kvartal var fra 1930 millioner til 1929 millioner. Altså en endring på -0,05%.
 
 
Markedet frykter nok konkurranse fra selskaper som TikTok, og gjerne Tencent som har WeChat i Kina.
 
Min mening er at selskapet vil fortsette å tjene gode penger i mange år fremover. Veksten vil antagelig avta. For eksempel var veksten opp fra ca $10mrd i resultat i 2016 til ca $40mrd i 2021. En firedobling på få år. En videre vekst på 10%+ hadde jeg vært fornøyd med.
 
Selskapet tjente ca $40mrd i 2021.
I forhold til egenkapitalen på $120mrd var det en egenkapitalavkastning på ca 33%. Ikke dårlig.
 
Med den nye prisen får du i overkant av 5% avkastning på dagens kurs om selskapet skulle tjene ca det samme i 2022 som i 2021.
 
Min mening er at selskapet vil fortsette å vokse. Kanskje ikke like raskt som før. Men om jeg får 5% nå, og inntjeningen vokser med minst 10%, ville jeg vært ganske fornøyd.
 
Hvis du antar at selskapet tjener ca $40 mrd neste år, altså ingen vekst, og du kjøper selskapet for ca $700 mrd, får du mer enn 5,5% avkastning på inngangen. Eventuell vekst kommer i tillegg.
 
Men vil Facebook og Instagram være like populære om 10 år? Det er vanskelig å si.
 
Likevel er selskapet så godt finansiert, etter min mening, at de fortsatt kan reinvestere i nye forbedringer. Selskapet har omtrent ingen rentebærende gjeld.
 
Operating margin er på ca 40%. Det er svært lønnsomt, og etter min mening skal det svært mye til for at selskapet skal begynne å tape penger.
 
Aksjen ligger på rundt $240 i dag, og selskapet brukte nesten $50mrd på å kjøpe tilbake egne aksjer på rundt $330 per aksje siste år. Mon tro om de kommer til å kjøpe tilbake egne aksjer fremover til denne prisen?
 
Hvis selskapet skulle fortsette å klare å vokse moderat fremover, er min personlige mening at jeg ikke vil bli skuffet med investeringen om jeg kjøper i dag.
 
Disclosure: Jeg eier aksjer i FB.
 
Hvis du ønsker å få tilgang til den finansielle informasjonen jeg har brukt selv til å sette meg inn i selskapet, som inntjening siste årene, antall aksjer, balanse, årsrapport, m.m., kan jeg anbefale å prøve pro-versjonen til TIKR (reklamelink). For kun $15 månedlig får du alt du trenger av tall og multipler til å støtte investeringsbeslutningene dine. Test ut gratis her: https://www.tikr.com/eivind
 
 
 

Gratis e-bok: Hvordan tjene penger i kvalitetsselskaper

En innføring i hvordan du kan investere bedre på børsen som en kvalitetsinvestor, tenke mer som en langsiktig investor, og unngå spekulering.

De viktigste ideene jeg tok i bruk da jeg begynte å slå børsen i 2016.

Ja takk!

Affiliated links

Get paid for your knowledge online

Eivind recommends Kajabi for creating your own website, where you can write your blog, host a podcast, create communities, memberships and online courses ++. Use Eivind's link to get a 30 days free trial now!

Try Eivind's preferred stock market terminal 

TIKR's pro version gives you rich access to financial information of the stock market worldwide. 

In this terminal you can apply the same methods as Eivind is using in the blog articles and videos. Even for small markets like the Norwegian one!

Eivind can really recommend the pro version, because you get access to the same information as the pro investors get at a fraction of the price.

Try the TIKR terminal for free

More research from the blog

Polaris Media aksjeanalyse, fortsatt undervurdert?

Dec 15, 2023

Aksjeanalyse av Pareto Bank 2023 (kvantitativ)

Dec 03, 2023

Hvilket påslag tar dagligvarekjedene vs Costco?

Nov 09, 2023

Hva er den tryggeste og beste aksjen? Berkshire Hathaway.

Sep 25, 2023

Enkel aksjeanalyse av Costco

Sep 12, 2023

Aksjeanalyse av Berkshire Hathaway - look-through earnings

Aug 21, 2023

More articles on the blog page